Blåklinten aktiviteter 2013

Besök i kända och okända trädgårdar Barkvistar och frömöte 26:e januari Anna-Kristina visar bilder och tipsar om frösidor på nätet. Vi var fem entusiaster som trotsade snöovädret och åkte till Wibrants trädgård utanför Norrköping i lördags. Vi lyssnade till ett mycket intressant föredrag av trädgårdsmästare Mats Asplund från Pelargonfönstret. Vi njöt av alla pelargoner som visades och shoppade naturligtvis sticklingar av fuchsia och pelargon och glömde snön som föll utanför. Tanken på vår kom närmare... Onsdagen den 6 mars var vi ett 20-tal medlemmar samlade till årsmöte. Kjell Antonsson höll ett föredrag om vilda bin i våra trädgårdar. Det var också prisutdelning till årets bästa bild och lotterier.
Vi tackar Peter Giger för hans mångåriga arbete i föreningen. Han avgår nu från styrelsen, men fortsätter givetvis som växtmarknadsgeneral i Mjölby. Besök i kända och okända trädgårdar 6:e februari Ann-catrin Thor från RST, visar bilder och berättar. skicka  Trädgårdsmässan 2013 i Älvsjö himmelstad  Trädgårdsmässan 2013 i Älvsjö Utställningsmonter från Himmelstalundsgmnasiet i Norrköping
himmelstadlund  Trädgårdsmässan 2013 i Älvsjö Utställningsmonter från Himmelstalundsgmnasiet i Norrköping Trädgårdsmässan 2013 i Älvsjö Peter Giger tillsammans med vår förbundsordförande Åke Truedsson.  Norrköping Jättegrönt 5:e maj i Gamla Linköping där Blåklinten som vanligt har ett bord uppställt. Jättegrönt hade väl lite mindre försäljning i år.
JAS-beskärning 27:e juli. Vi var 12 personer när Krister repeterade först kring ympning sedan visade han exempel på sommarbeskärning  av olika sorters fruktträd. JAS-beskärning Lördagen den 24 augusti, hade vi växtmarknad i Mjölby hembygdspark. Samtidigt var det öppen trädgård hos Anita och Gert. De odlar Dahlior och har ca 250 stycken olika sorter. Alla var namnsatta, inför besöken. Här visas några som Gert fotograferat.
Gert Ström och Anita Wieslander visar sina vackra Dahlior i trädgården. Vi upplevde en magisk augustikväll i Naturcentrums visningsträdgård. Trädgårdsmästare Clas Schlichting inspirerade oss mycket med sin glädje, entusiasm och sitt stora kunnande. Tack Clas! Clas Schlichting 12:e oktober. Trädgård med djupare mening, inspirerad av feng shui. En föreläsning med Gudrun H Bengtsson. Feng shui konsult, författare, föreläsare och livsstilscoach.
Gudrun H Bengtsson Fruktpaus med diskussion Tack Gudrun Ett 25-tal medlemmar träffades den 9 november, njöt av Britt Näslund Strömbergs bilder från Engelska trädgårdar och serverades afternoon tea.
Livligt samtal i tepausen. Som tack för fina och inspirerande bilder både verbalt och fotografiskt, har Britt just fått en blomma från ordföranden. Sävsjöresan